Björken i maj

Våren har ÄNTLIGEN kommit även till Norrbotten. Det har varit en lång väntan. Nu när snön är borta kan jag äntligen gå fram till björken, som är täckt av lavar. Tyvärr betyder detta också att björkhängena börjar spricka upp för att släppa ut sitt pollen. Perioden med nysningar, rinnande näsa och kliande ögon har redan börjat. Även björklöven börjar titta fram ur knopparna. Och på marken spirar grönskan.

******************************************************
IN ENGLISH:

Spring has FINALLY arrived also in Norrbotten county. It has been a long wait. Now that the snow has melted I can finally walk up to the birch, which is covered in lichens. Unfortunately the arrival of spring also means that the birch catkins start to open up to release their pollen. The period with sneezing, a runny nose and itchy eyes have already begun. The birch leaves also start to peak out from the buds. And the ground starts to turn green.

******************************************************

Fotona är tagna den 13 maj 2023.

Im following a treeKolla även in andra trädföljare på The Squirrelbasket (internationellt).

3 reaktioner till “Björken i maj”

  1. Hang in there, the pollen season WILL end!
    Sometimes it feels like revenge of the plants …

  2. Love the grey-white lichen.
    It’s odd they call it ”hay” fever when so much of it is caused by tree pollen, not grass.
    Have a lovely Spring.
    All the best 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *