Babypadda

Förra veckan hittade jag den här söta lilla paddan strax intill Aborrtjärnen i Lustgårdens naturreservat. Här uppe finns en sorts padda, vanlig padda (Bufo bufo), och två sorters grodor, vanlig groda (Rana temporaria) och åkergroda (Rana arvalis). Jag trodde först att detta var en groda. Generellt har paddor som vuxna robust kroppsform med torr, grov och vårtig hud och föredrar att ta sig fram genom att krypa medan grodor är slankare, har slät och fuktig hud och hoppar fram. Den här lilla krabaten hade inte direkt särskilt paddlik hud och den hoppade så snart jag rörde vid den. Men på marken kröp den snarare. På bilderna syns det att den har fläckig hud men ute i skogen såg den snarare helsvart ut. Det är en liten padda, vilket jag fick bekräftat på Artportalen.

Tyvärr är bilderna lite suddiga för jag hade bara mobilen att fota med. Den är inte lika bra på närbilder som systemkameran.

Däremot lyckades jag inte hitta det jag egentligen hade åkt till naturreservatet för att hitta, nämligen doftticka. Det får väl bli nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *