Den oändliga resan

Om knappt en månad kommer jag, som en av ett par hundra körsångare, att vara med och framföra körverket Den oändliga resan i Luleå domkyrka. Det ska bli jättekul.

Den oändliga resan är ett körverk som är skrivet av Lennart Johansson och som handlar om den stora utvandringen från Sverige till Nordamerika. Förutom de två körer jag sjunger i, Älvsby kyrkokör och Nya Toner, i Älvsbyn kommer även Mariakören, Luleå-Gammelstads manskör, Old Town Gospel och Teen Gospel från Luleå samt American Swedish Institute male chorus från Minneapolis i Minnesota, USA, att delta i konserten. Alla sjunger tillsammans så det kommer alltså att bli en gigantisk kör i domkyrkan. Dessutom deltar en instrumentalensemble och sopransolisten Eva Plumppu. Kompositören Lennart Johansson kommer själv att dirigera det hela.

Konserten är tisdagen den 20 juni 2017 kl. 19:00 i Luleå domkyrka.
Entré 120 kronor (betalas kontant på plats i domkyrkan).

Vid uruppförandet av Den oändliga resan för några år sedan var NSD:s recensent närmast lyrisk och tyckte att Den oändliga resan är bättre än Björn och Bennys succémusikal Kristina från Duvemåla som ju också handlar om utvandringen till Nordamerika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *