Vårfåglar vid Alviksgården

Besökte Alviksgården i byn Alvik i Luleå kommun både igår och idag för att titta på de mängder av fåglar som samlas där på våren. Igår hade nätverket Strandskatorna en fågelskådarträff där så det var mycket folk trots att det blåste rejält kallt. Förutom mängder av fågelbilder kom jag också hem med en ny handkikare igår som jag köpte av en försäljare på exkursionen.

Det fanns mest tranor och sångsvanar på fälten vid Alviksgården. Dessutom var det ganska mycket gräsänder och gäss. Det fanns kanadagäss och så vitt jag kunde avgöra i kikaren både sädgäss, med orangea ben, och grågäss, med rosa ben. En flock kajor flög också omkring och både kråkor och skator syntes till. En sädesärla sprang längs vägen. Jag tror att jag lyckades se en tofsvipa men den försvann så snabbt att jag inte är säker. Tydligen fanns det dessutom ett par örnar men de lyckades jag aldrig få syn på.

Fler bilder följer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *