Böcker får min plånbok att svälla

Jag lånar massor av böcker på biblioteket. Dessutom behöver jag tillgång till universitetsbibliotekets forskningslitteratur. Problemet är att biblioteket inte är ett bibliotek utan flera olika, och alla envisas med att ha sitt eget lånekort. Resultatet är att min plånbok är proppfull med bibliotekskort. Hela åtta stycken lånekort behöver jag för att täcka in de bibliotek jag oftast brukar använda. Varför måste alla bibliotek ha sitt eget kort? Vad är de för fel på ett gemensamt kort? Man kan ju registrera kortet på de bibliotek man använder om det nu ska vara nödvändigt.

Just nu har jag lånekort på:

 • Uppsala stadsbibliotek
 • Stockholms stadsbibliotek
 • Bodens stadsbibliotek
 • Uppsala universitetsbibliotek
 • SLU-biblioteken
 • KTH-biblioteket
 • Stockholms universitetsbibliotek

På Stockholms universitetsbibliotek räcker det inte ens med ett lånekort. Där har jag varit tvungen att skaffa två olika lånekort – ett som KTH-forskare och ett som SU-student.

3 reaktioner till “Böcker får min plånbok att svälla”

 1. Har du kvar nått kort på Luleå stadsbibliotek?

  Åså bankkort, körkort, å gud vet alla kort och alla nya kortutgivare säger samma sak: Du behöver bara ett kort…

  1. Har faktiskt aldrig haft något lånekort i Luleå.

   Alla tåg- och busskort tar också upp en hel del plats. Nyligen fick jag till och med ett SAS-kort vilket känns rätt onödigt. Och så är jag återigen student vilket innebär ett antal olika studentkort. Och så vidare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *