Björken i november

Den här björken måste vara en planterad björk av en sydligare proveniens eftersom den fortfarande har löv kvar, även om de är bruna. Här uppe i norr är november definitivt en vintermånad. Kanske kommer november en vacker dag att bli en höstmånad med den klimatuppvärmning som pågår, men dit är det fortfarande länge kvar.

******************************************************
IN ENGLISH:

This birch must be a planted tree of a southern provenance since it still has quite a few leaves, even if they are now brown. This far north November is definitely a winter month. Maybe some day November will become an autumn month due to the ongoing climate warming, but that is not going to happen any time soon.

******************************************************

Fotot är taget den 12 november 2023.

Im following a treeKolla även in andra trädföljare på The Squirrelbasket (internationellt).

3 reaktioner till “Björken i november”

  1. Definitely looks wintry to me. Our November is still in early autumn, very mild. But of course the days are too short … until I think about you way up north, then I can’t complain!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *