Björken i februari

Björk med asp och skog i bakgrunden och en lyktstolpe i förgrunden.

Jag valde den stora björken att följa i år. Det verkar vara en vårtbjörk (Betula pendula). Inte mycket har hänt med björken under den senaste månaden. Allt är fortfarande täckt av lite snö men framför allt massor av is. Så det är glashalt ute och att försöka gå någonstans kräver något av en dödsföraktande inställning.

******************************************************
IN ENGLISH:

This year I chose the large birch to follow. It seems to be a silver birch, a.k.a. European white birch (Betula pendula). Not much has happened with the birch since last month. Everything is still covered in some snow but also, and more importantly, plenty of ice. So it is very slippery outside and trying to walk anywhere requires a rather death-defying attitude.

******************************************************

Fotot är taget den 11 februari 2023.

Im following a treeKolla även in andra trädföljare på The Squirrelbasket (internationellt).

7 reaktioner till “Björken i februari”

  1. I chuckled when I read ”death-defying attitude” but you are right, and I know exactly what you mean! We are just now at the end of an ice episode, thanks to a spell of warm days. But more is on the way.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *