Jag har sett nästan hela Sverige — även räknat i län

Jag har hittills besökt 21 av 25 av Sveriges landskap (84 procent) och 17 av 21 av Sverige län (81 procent). Om allt går enligt planerna kommer jag att ha utökat det till 18 av 21 län (86 procent) efter i sommar.

Län jag har besökt (17 st):
Blekinge län (K)
Dalarnas län (W)
Gävleborgs län (X)
Jämtlands län (Z)
Jönköpings län (F)
Norrbottens län (BD)
Skåne län (M)
Stockholms län (AB)
Södermanlands län (D)
Uppsala län (C)
Värmlands län (S)
Västerbottens län (AC)
Västernorrlands län (Y)
Västmanlands län (U)
Västra Götalands län (O)
Örebro län (T)
Östergötlands län (E)

Län jag inte har besökt (4 st):
Gotlands län (I)
Hallands län (N)
Kronobergs län (G)
Kalmar län (H)

…men Kalmar län kommer jag att besöka i sommar om allt går enligt planerna.

 

3 reaktioner till “Jag har sett nästan hela Sverige — även räknat i län”

 1. Nice, då är du snart också med i de två klubbarna man är med i när alla län och landskapen är avprickade, länen är jag klar med men för landskapen har jag dock Härjedalen kvar som obesökt. Härjedalen är lite klurig för det är väldigt avsides på sidan om…

   1. Gör som jag, kör runt Vänern i valfri riktning om du ska neråt Göteborg nån gång.
    Överhuvudtaget räntar landskapen å länen på ganska snabbt om man skaffar en eller flera kompisar i Norrbotten eller Skåne så man får en ursäkt att resa över hela Sverige.

    Gotland däremot..,det är ju ingenting man råkar passera av misstag. Där krävs målinriktning vad gäller transporten. Öland går snabbt att komma till från Kalmar.

    Besöka fyrar är också en grej man kan göra för att besöka olika ställen.

    Det är ju också ett projekt! Nord, Öst, Väst å Syd. Öst, väst, syd har jag plockat också. Det lustiga med Gotlands östkust är att det känns som man är längst österut men att vara hemma i Norrbotten är mycket längre österut å Haparanda vinner lätt. Men står man där å tittar österut ser man ju bara Finland. På Gotland ser man bara hav.

    Sedan har vi Sveriges mittpunkt utanför Sundsvall uppe på ett berg. Å Sveriges lägsta punkt utanför Kristianstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.