Förberedelse för årets grönsaksodling

Sädesärlan har anlänt. Det borde betyda sommar, men det har blivit kyligare igen. Det är åtminstone inte längre minusgrader på nätterna. Men ute är det kallt som i ett kylskåp de flesta dagar.

Jag har fått tillstånd av hyresvärden att ställa ut ett par pallkragar att odla i. Så idag var jag och köpte fyra pallkragar plus fiberduk att täcka dem med. Tanken är att stapla pallkragarna två och två.

Tre av pallkragarna gick enkelt att montera ihop, men den fjärde satte jag i all hast ihop felaktigt. Jag råkade av misstag montera ihop de två kortsidorna med varandra och de två långsidorna med varandra istället för varannan långsida och varannan kortsida. Så jag tvingades även öva mig på att montera isär en pallkrage genom att använda en spik för att underifrån knacka ur de piggar som jag redan hade hunnit hamra in. Det tog en stund men till slut lyckades jag få isär den felmonterade pallkragen och kunde sätta ihop den igen. Korrekt denna gång.

Nu står pallkragarna staplade två och två på en hög med tidningar och väntar på att fyllas med jord. Jag har täckt dem med fiberduk för att hindra tidningarna från att flyga iväg innan jag hunnit få dit jorden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *