Ett nytt träd att följa (kanske)

Funderar på att välja det här trädet att följa under 2020. Det står väldigt fint vid dammen i Lomtjärnsparken i Älvsbyn. På sommaren brukar änder, mest bläsänder, föda upp sina söta, små ungar i dammen. Vet inte vilken art trädet är. Det verkar inte vara en inhemsk art.

I’m thinking of choosing this tree to follow during 2020. It’s growing very nicely next to a pond in the Lomtjärn park in Älvsbyn. During summer ducks, mostly Eurasian wigeons, raise their cute little ducklings in the pond. Don’t know what species the tree is. It doesn’t seem to be a native species.

Fotona är tagna den 9 januari 2020.

Im following a treeKolla även in andra trädföljare på The Squirrelbasket (internationellt).

4 reaktioner till “Ett nytt träd att följa (kanske)”

  1. What a wonderful tree! I love the multi-stem shape and the golden colour.
    I so look forward to seeing this – and more of the park – throughout 2020.
    Thanks for joining us again.
    All the best 🙂

    1. Salix is a good guess. My best guess at the moment is a garden variety of Salix fragilis called Bullata that is known for the round shape of it’s crown. But the crown is typically shaped like a perfect round ball sitting on top of a single stem, and this tree doesn’t quite look like that.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *