Häggen i november

Oktober i år har täckt in alla årstider på en månad. Det började med typiskt kyligt höstväder vilket avbröts av ett nytt höstligt värmerekord med 21,6°C i Älvsbyn i mitten av oktober. Brittsommaren följdes av minusgrader och gnistrande nysnö och som avslut på månaden fick vi aprilväder med regn, slask och is ovanpå snön. Häggen har nu tappat (nästan) alla sina löv och gått in i vintervila.

October this year has included all seasons in one month. It started with typical chilly autumn weather which was interrupted by a new autumn heat record of 21,6°C in Älvsbyn in the middle of October. This temporary return of summer was followed by temperatures below freezing and sparking white snow and finally the month ended with typical April weather (i.e. spring weather) with rain, slush and ice on top of the snow. The bird cherry has dropped (almost) all its leaves and is now dormant until spring.

Fotona är tagna den 1 november 2018.

Im following a treeKolla även in andra trädföljare på The Squirrelbasket (internationellt).

4 reaktioner till “Häggen i november”

  1. Beautiful blue sky and low sunshine and sparkling snow – a lovely backdrop as your bird cherry goes to sleep for the winter.
    All the best and thanks for sharing 🙂

  2. SMHI har tydligen korrigerat det nya oktoberrekordet för norra Norrland som uppmättes i Älvsbyn den 14 oktober från 21,6°C till 21,8°C. Och ett par veckor senare, den 29 oktober, uppmättes istället den avsevärt kallare temperaturen -20,6°C i Älvsbyn. Det innebär en temperaturskillnad på 42,4°C inom en och samma månad. Det är mycket!
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-vaderkontraster-i-oktober-fran-varmerekord-till-iskyla

    SMHI has apparently corrected the new October heat record for the northern half of Sweden that was measured in Älvsbyn on October 14th from 21,6°C to 21,8°C. And a couple of weeks later, on October 29th, it was much colder in Älvsbyn: -20,6°C. That means that the temperature difference between the warmest and the coldest outdoor temperature that month was 42,4°C. That’s a lot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *