Fågelskådning vid Gammelstadsviken och Mjölkuddstjärn

Gjorde idag ett nytt försök att besöka Gammelstadsviken i Luleå från entrén vid Gamla Haparandavägen. Den här gången gick det bättre. Det fanns fortfarande kvar snö och is på stigen men tillräckligt mycket hade hunnit tina bort för att man utan större besvär skulle kunna gå till fågeltornet vid sjön. Där var det massor med folk idag eftersom det var invigning av den nu färdiga upprustningen och förbättrandet av naturreservatets tillgänglighet med bland annat en ny infart.Jag var glad över att jag äntligen lyckades få se en havsörn sväva över sjön. Tyvärr var den för långt borta för att kunna fotograferas. Det var en trevlig utflykt, särskilt eftersom den här dagen var den första dagen i år som var tillräckligt varm för att det skulle gå att vistas utomhus i t-shirt utan att frysa. Efter att ha druckit en kopp kaffe som Länsstyrelsen bjöd på, kokat på klassiskt vis över elden, drog jag vidare till den närbelägna Mjölkuddstjärn där fåglarna är lite närmare och lättare att fotografera.

Den här gången höll sig några skäggdoppingar i närheten av stranden så att jag kom åt att fotografera dem på närmare håll än förra gången jag besökte Mjölkuddstjärn.Jag såg några brunänder och, på ganska långt håll, en kricka.En nätt, liten vadare flög iväg när jag kom för nära den. Jag är lite osäker på om det var en grönbena eller en skogssnäppa.Flera skrattmåsar låg och ruvade nära gömslet bakom Scandic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *