Åsens flora: Introduktion

ErikaGroth-6314Elljusspåret på Åsen är ett av mina favoritställen att promenera på i Älvsbyn. Åsen är en är just en ås som är täckt av tallskog och ligger inklämd mellan själva Älvsbyn och Piteälven. Skogen är gles eftersom den nyligen gallrades, och dessutom fälldes många av de kvarvarande träden av en storm i början av sommaren.

Igår tog jag med kameran och fotograferade några olika växter som finns längs spåret. Det får bli en liten fotoserie här på bloggen.

Växtnamnen anges enligt Den nya nordiska floran av Mossberg & Stenberg (2003). Eftersom jag inte har övat särskilt mycket på floristik (att identifiera vilda växtarter) sedan jag pluggade biologi för ca 10-15 år sedan är jag lite osäker på vad vissa av växterna heter. Så den här lilla övningen är också en sorts repetitionskurs för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *