Äppelträdet i februari

Vi har fått så lite sol den här vintern att alla blir extatiska när den väl tittar fram bakom molnen. Även om det bara är för en kort stund. Idag lyste solen på snön. Äppelträdet var för första gången den här vintern någorlunda snötäckt vid vårt månatliga möte. Dess stam står ut bland grannträdens stammar med sin vackra vinröda bark. I alla fall om man tittar på nära håll. På längre håll är ser man bara en härva av nakna grenar och kvistar.

We’ve had so little sunshine this winter that everytime the sun appears from behind the clouds everyone is ecstatic. Even if it is only for a short moment. Today the sun was shining on the snow. For the first time this winter the apple tree was at least partly covered in snow at our monthly meeting. It stands out among the neighbouring trees with its beautiful wine-red bark. At least if you look up close. From a distance all you see is a tangle of naked branches and twigs.

ErikaGroth-4975ErikaGroth-4978ErikaGroth-4982ErikaGroth-4979Fotona ovan är tagna 2015-02-07 i Uppsala.

Im following a treeKolla även in andra trädföljare på Loose and Leafy (internationellt).

5 reaktioner till “Äppelträdet i februari”

  1. Congratulations on getting some snow … as well as sunshine! We’ve had lots of sunshine but we’re wishing for more snow. Not much this winter — poor skiing now and dry times later.

    1. This winter the daytime temperature has remained above freezing so the snow keeps coming and going. But now it’s been white for at least a few weeks, causing half the town to go crazy about skiing.

    1. I know. It’s really hard to photograph the apple tree during winter. All the photos just show a big tangle of trees.

      The weird bend at the top and the wine-red colour are two things about the tree that are recognizable in winter, but neither really stands out in photos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *