Hej då 2014

För mig börjar det nya året i månadsskiftet mellan augusti och september. Inte mitt i vintern. Det beror antagligen på två saker. Den ena anledningen är att jag tillbringat nästan hela mitt liv i skol- och universitetsvärlden. Där börjar läsåret när höstterminen börjar. Den andra anledningen är att det inte finns någon ritual kopplad till det kalendariska nyåret. Fyrverkerier räcker inte för att det ska kännas som en högtid och att skåla in det nya året är avklarat på några sekunder.

Men … officiellt är det snart ett nytt år. Så det är väl dags att sammanfatta 2014. För mig har 2014 varit ett viktigt år. Jag har tagit ett stort steg mot att lämna den akademiska forskarvärlden bakom mig. Nu befinner jag mig i en sorts övergångszon. Jag är inte längre en forskare men jag är fortfarande kvar inom universitetsvärlden som student. Tanken är att denna övergångsperiod bara ska vara i några månader till. Sedan ska jag vara fri från akademien. Så 2015 blir förhoppningsvis året då jag på allvar påbörjar en ny karriär utanför elfenbenstornet, som universitetsvärlden lite ironiskt brukar kallas på engelska.

Vad gäller den här bloggen så har den i rätt stor utsträckning varit en fotoblogg under 2014. Det har förekommit lite annat också men med långa dagar på universitetet och en daglig restid på (i bästa fall) fyra timmar finns inte mycket tid till skrivande. Följetongen där jag följer ett träd över året som påbörjades under 2014 kommer att fortsätta. I övrigt får vi se hur bloggen utvecklar sig över året. Det får bli en överraskning både för mig och för er läsare.

De populäraste* inläggen på den här bloggen är:

1. När Suorvadammen brister (1)
2. Skillnaden mellan förväntat och verkligt resultat (3)
3. Se folks ”hemliga” CV på LinkedIn
4. Bokrecension: En underbar torsdag
5. Tror du på sjöjungfrur? (2)

Ettan och tvåan har ohotade behållit sin popularitet sedan förra året även om deras inbördes ordning har varierat över året. Däremot har kampen om tredjeplatsen varit hård.

*Avser antal besök på webbsidan i en webbläsare under den senaste månaden. Statistiken inkluderar inte de som läser bloggen via RSS-läsare. Förra årets placering anges inom parentes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *