Följa träd tillsammans

Jag hoppas att fler vill hänga på det här med trädföljande. Det är roligare om man är några stycken så kan man inspireras och uppmuntras av varandra.

Det finns ett internationellt nätverk som samordnas av Lucy Corrander på bloggen Loose and Leafy. Där ingår trädföljare från alla världens hörn. För att uppmuntra fler svenskar att börja följa ett träd har jag startat facebookgruppen ”Följa ett träd”.

Så välj ut ett träd och häng på. Det är ett kul och lättsamt sätt att följa naturens växlingar och vem vet, du kanske till och med lär dig något på vägen.

Du väljer själv hur ambitiös du vill vara. Du kanske vill bidra till forskningen inom området genom att bli en fenologiväktare och rapportera till naturens kalender. Eller så kanske du föredrar att skriva en dikt baserat på dina trädobservationer varje månad? Låt fantasin flöda.

Im following a tree

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *