En annan sorts stadsbor

Dagens fotografiska tema är fåglar. För att ta den klassiska sortens fågelbilder behöver man ett teleobjektiv med en brännvidd på sisådär 500mm, men i det här fallet fick det duga med det zoomobjektiv (18-55mm) som följde med när jag köpte kameran.

Med en så kort brännvidd måste man komma väldigt nära fåglarna för att kunna fotografera dem. Annars blir fågeln bara en liten svart prick på fotografiet. Vilket tur då att fåglarna inne i stan är så vana vid människor att de inte bryr sig om en fotograf.

Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag gillade bilderna på gräsänderna bäst i färg eller i svartvitt. Vad tycker du? Bilderna är tagna i slutet av mars i år.

3667-färg3667-sv3669-färg3669-sv3695-färg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *