Nu är det jul igen

Det börjar dra ihop sig till jul igen. Som vanligt har jag väldigt lite julpynt och satsar istället på massor av god julmat, men vissa dekorationer är ändå absolut nödvändiga för att få till den rätta julkänslan.

Elektrisk adventsljusstake i köksfönstret. Check.
Fyra stearinljus att tända, ett för varje adventssöndag. Check.
Tändstickor att tända ljusen med. Check.
Nytt batteri i brandvarnaren. Check.
Halmbocken på plats under TV:n. Check.
Tomtarna på plats ovanpå TV:n. Check.
Julstjärnan på plats i vardagsrumsfönstret. Check.
Julstjärnan lyser inte.
Köpa ny lampa till julstjärnan så att den faktiskt lyser. Check.
Apelsiner med nejlikor instuckna i skalet: Nejlikor. Check. Apelsiner… Fasen också. Jag visste att det var något jag glömde.

Det är ingen hemlighet att apelsiner med nejlikor instuckna i skalet luktar härligt juligt. Jag älskar att lukta på dem, men jag äter dem också. Smaken är till och med bättre än doften.

3 reaktioner till “Nu är det jul igen”

  1. Apelsin med nejlika har samma julkänsla för mig som grandoft tillsammans med såpskurade trasmattor… Mamma la alltid fram rena trasmattor natten innan julafton, och doften blandade sig med granen, apelsinerna och nejlikan…

  2. Väldigt lite julpynt!? Om det är lite vad är då mitt för jag har bara 2st elektriska adventsljusstakar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *