Bästa kameratillbehöret: en nylonstrumpa

ErikaGrothTrädbakomstrumpaFick idén att trä en nylonstrumpa över objektivet för att få mjukare bilder från en gammal fotobok som jag lånade på biblioteket. Att andas på linsen så att den blir immig är ett annat tips på samma tema från en annan, nyare fotobok. Jag var så klart tvungen att testa båda.

Dessa tallar är faktiskt fotograferade i bra väder. Ett vanligt, skarpt foto av tallarna skulle ha varit riktigt tråkigt. Ett foto taget med en nylonstrumpa över linsen blir däremot dramatiskt, drömlikt och mycket mer spännande.

Bilden är minimalt redigerad. Den togs ursprungligen i färg, men jag har ändrat den till gråskala och ökat kontrasten en aning för att göra den lite mer dramatisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *