Udda (men roligt) ämne för en doktorsavhandling

Här är en doktorand som verkar ha riktigt kul på jobbet! Chansen att en doktorsexamen i improviserande steppdansares kultur leder till ett jobb är kanske inte så stor, men å andra sidan är evolutionsbiologi (som min avhandling handlade om) inte heller ett särskilt arbetsmarknadsanpassat val.

Helt plötsligt får jag lust att plocka fram mina gamla steppskor igen. Jag testade för många år sedan att gå några steppkurser, men gav upp efter ett tag. Jag lyckades aldrig lära mig kurskoreografin ordentligt. Improvisation låter mycket roligare. Problemet är var man ska öva någonstans? Lägenheten är nog ingen bra idé…

2 reaktioner till “Udda (men roligt) ämne för en doktorsavhandling”

  1. Är det hemskt illa att öva i lägenheten? Jag övar hemma — inte mycket stepp än, men jag har tänkt att det ska bli mer. Så länge det inte är över nåns tv-rum på kvällen, eller över nåns sovrum när det är sent, så borde det väl vara okej. Eller också har jag missat nån viktig etikettsregel när man bor i lägenhet 🙂

    En bra grej: öva inte i steppskor. Det går bra att öva i mjuka skor. Eller till och med i strumplästen (lite i alla fall).

    1. Alla danser går att öva hemma så länge man inte gör det sent på kvällen eller på natten (eller förstör golvet). Jag har dansat hur mycket som helst i mitt vardagsrum, inklusive att öva steppsteg i strumplästen eller i mjuka skor.

      Problemet med stepp är att man behöver öva i steppskor, eller åtminstone i skor med hård sula, för verkligen kunna lära sig steppa. Dels blir tekniken väldigt annorlunda i mjuka skor (det gäller alla danser, inte bara stepp), och dels så behöver man höra steppljuden från de olika stegen ordentligt för att kunna arbeta med dem och göra musik av dem, vilket ju är själva poängen med stepp.

      Vad gäller att dansa i mjuka skor så har tyvärr ljud en tendens att förstärkas mellan lägenheter, så om huset är lyhört låter det som låter som tystlåtet tassande för en själv snarare som en skenande elefanthjord i grannarnas lägenheter. I lyhörda hus spelar det ingen roll vilket rum du är i, det låter lika mycket hos grannarna oavsett. Om du däremot, till skillnad från mig, har turen att bo i ett hus med bra ljudisolering är det väl bara att dansa på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *