Vaccintrubbel – Del 2

I förrgår, en vecka efter mitt förra försök, lyckades jag hämta ut TBE-vaccinet på apoteket. Jag var på apoteket på förmiddagen eftersom jag skulle sitta i jobbmöte hela eftermiddagen den dagen. Naturligtvis visade det sig att vaccinet skulle förvaras i kylskåp. Vaccinet fick därför bo i lunchkylen på kommunhuset tills jag skulle ta med det till hälsocentralen efter jobbet.

Jag kontrollerade för säkerhets skull både på regionens webbsida och på 1177 att hälsocentralen i Älvsbyn verkligen skulle ha drop-in för vaccination klockan fyra den dagen. Jo då, det stod klart och tydligt på båda sidorna.

Men när jag, iklädd en närmast outhärdlig ansiktsmask och med vaccinförpackningen i högsta hugg, till slut kom till hälsocentralen uppstod ändå total förvirring. Personalen visade sig inte känna till att de hade drop-in för vaccinering. Det var tydligen tänkt att den tjänsten skulle ställas in under pandemin från och med denna vecka. Men ingen verkade ha kommit ihåg att göra det.

Men efter mycket om och men lyckades de ändå till slut skaka fram någon som kunde spruta in vaccinet i armen på mig. Äntligen!

Så nu är jag åter vaccinerad mot TBE för de närmaste fem åren. Och drygt 600 kronor fattigare efter att ha betalat för både vaccinet och själva besöket på hälsocentralen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *