Brödticka är naturens falukorv

Om man smörsteker brödticka ser resultatet i stekpannan ut precis som stekt falukorv. Rätt märkligt faktiskt. Kryddad med lite salt, svartpeppar och lökpulver smakar den faktiskt också rätt likt falukorv även om svampen har något fastare konsistens. Om man använde samma kryddor som i falukorv skulle nog stekt brödticka smaka precis som stekt falukorv. Måste testa det någon gång. Jag hittade en hel hög med brödtickor på en skogsstig här i byn igår.

Jag har nyligen börjat plocka svamp så jag håller mig huvudsakligen till säkra kort som soppar och tickor. Bland dem finns det i alla fall inga giftiga arter härikring. Däremot finns det några som anses oätliga på grund av äcklig smak, obehaglig konsistens eller att de är för vediga. Har också testat att äta någon enstaka kremla, men generellt undviker jag att plocka skivlingar. De kan vara farliga så de är inget för nybörjare i svampskogen.

En kommentar till “Brödticka är naturens falukorv”

  1. Hej
    Kul att du plockar svamp. Jag har plockat i ca 50 år och gått många kurser. Du har börjat bra. Var inte rädd att plocka Kremlor som smakar bara lite starkt på tungan. Jag gillar kremlornas koncistens och som första svamp redan på sommaren. Mycket starka ratar man. och de som är klart röda. Jag smakar än idag då jag plockar Kremlor. Det får inte bränna på tungan. En svag känsla, då plockar jag dem. Om du inte gått svampkurs, så gör det. Jag lärde mig två svampar per år och nu kan jag väldigt många. Rimskivling är också en lätt svamp att lära sig. Västerbottens Landskapssvamp och god.
    Svampkram från Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *