Lång omväg

Varför envisas posten med att köra det paket jag skickat från Älvsbyn i Norrbotten till Houston i Texas, USA hela vägen ner till Malmö innan paketet lämnar landet? Det är ju en omväg på flera dagar.

2 reaktioner till “Lång omväg”

  1. Med tanke på att det kostade 300 kr extra att skicka det lilla vadderade svarskuvertet som paket (som mottagarföretaget envisades med att man ska göra för att undvika problem med den amerikanska tullen) istället för som brev hoppas jag verkligen att posten lyckas leverera ”paketet” i tid.

  2. Antar att du inte valt express frakt vilket innebär ett betydligt humanare alternativ och då måste paketet till Skåne för att Sverige har bara en enda seriös distributions markkontakt med Europa och det är Öresundsbron. Sedan gissar jag att det åker ner till Shipol i Amsterdam för att lastas på ett flygplan och över till troligen New York. Sedan gissar jag att det flygs därifrån till Huston med en eller flera flygningar.

    Express med t.ex. FedEx eller UPS hade nog kunnat flyga ifrån Arlanda men då kostar det därefter.

    Men den glada nyheten är att global transport vart som helst utanför riket brukar ta lika många dagar som transporten inom riket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.