Skönheten och odjuret

Björkhängen
Björkhängen

Nog är pollensäsongen igång alltid. Det märks genom att ögonen börjar klia och näsan rinna så fort jag kommer utanför dörren. Alltså borde det finnas aspblommor att samla in till mina experiment. Egentligen vore det bättre att använda blommor från amerikansk jättepoppel för experimenten, men det är lite dåligt med jättepopplar här i krokarna så asp får duga.

I vanliga fall växer det asp var man än vänder sig, men när man behöver få tag i en blommande asp finns de plötsligt ingenstans. Speciellt inte själva blommorna. De irriterande björkarna däremot verkar ha hur mycket blommor (och pollen) som helst.

Även om jag inte hittade några aspblommor på dagens promenad, så hittade jag i alla fall andra fina vårblommor. Blåsippor, vitsippor och snödroppar blommade alla längs den rätt slingriga väg jag gick till mataffären.

 

Vitsippor
Vitsippor
Blåsippor

 

 

 

 

Snödroppar
Snödroppar

2 reaktioner till “Skönheten och odjuret”

  1. Jag hittar nästan aldrig några blåsippor. Tror den är ganska ovanlig här där jag bor. Skönt att våren gör sin entré, även om det ställer till med en del allergiska besvär.

    1. Där jag växte upp, i Norrbotten, fanns det inga blåsippor. Det är en av de bra sakerna med Uppsala att den är rätt vanlig här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.