Nu är det jul igen

Det börjar dra ihop sig till jul igen. Som vanligt har jag väldigt lite julpynt och satsar istället på massor av god julmat, men vissa dekorationer är ändå absolut nödvändiga för att få till den rätta julkänslan.

Elektrisk adventsljusstake i köksfönstret. Check.
Fyra stearinljus att tända, ett för varje adventssöndag. Check.
Tändstickor att tända ljusen med. Check.
Nytt batteri i brandvarnaren. Check.
Halmbocken på plats under TV:n. Check.
Tomtarna på plats ovanpå TV:n. Check.
Julstjärnan på plats i vardagsrumsfönstret. Check.
Julstjärnan lyser inte.
Köpa ny lampa till julstjärnan så att den faktiskt lyser. Check.
Apelsiner med nejlikor instuckna i skalet: Nejlikor. Check. Apelsiner… Fasen också. Jag visste att det var något jag glömde.

Det är ingen hemlighet att apelsiner med nejlikor instuckna i skalet luktar härligt juligt. Jag älskar att lukta på dem, men jag äter dem också. Smaken är till och med bättre än doften.

Kom och hör oss sjunga

Om du är i Stockholm nästnästa vecka så tycker jag att du ska komma och lyssna på oss när vi sjunger. Det blir en hel julkonsert utan en enda av de vanliga, uttjatade jul- och luciavisorna.

MIDVINTERKONSERT

Stockholms Folkmusikkör under ledning av Maria Misgeld

Fri entré

16/12 ELFVINGGÅRDEN kl. 20.00
(Runda vägen 38 / Lyckovägen 9, Stockholm. Tvärbanan: Alviks Strand)

17/12 FOLKUNIVERSITETET kl. 19.30
(Kungstensgatan 45, Stockholm. T-bana: Rådmansgatan eller Odenplan)

Kören startade 2007 som Uppsala Folkmusikkör. Efter några år i Uppsala flyttade den till Skeppsholmen i Stockholm och bytte då namn till Skeppsholmens Folkmusikkör. Efter att ha flyttat runt kors och tvärs i Stockholm under de senaste åren heter kören numera Stockholms Folkmusikkör. En vacker dag kanske vi lyckas bestämma oss för ett riktigt körnamn så att kören inte behöver byta namn varje gång den flyttar…

Vad forskare är – enligt Google

Google vill så gärna hjälpa till. När man börjar skriva något i sökfältet så ger söktjänsten därför lite olika förslag på fortsättningar som den tycker passar. Tydligen har Google kommit fram till att engelskspråkiga människor vanligen tycker att forskare är ondskefulla, lögnaktiga och dumma ateister för om man skriver ”scientists are” så kommer följande förslag upp:

scientists are

Skriver du istället ”forskare är” så verkar Google bli en aning förvirrad. Betraktar svenskar forskning som en kvinnofälla? Och vem fasen söker på ”forskare kvinnor är mer lika apor än män” (som meningen fortsatte när jag klickade på den)?

Forskare är